XD Design is een jonge energieke startup die 3 jaar geleden begonnen is onder de vleugel van het moederbedrijf Xindao. Startsignaal was de lancering van de Bobby Anti-Diefstal rugzak op Kickstarter wat een wereldwereldwijde hit is geworden.

De collectie van XD Design is sindsdien uitgebreid en deze collectie wordt wereldwijd online en offline verkocht. Zo worden de tassen wereldwijd verkocht in bijvoorbeeld ‘Selfridges’ (UK), El Cortes Ingles (ES) & ‘MoMa’ (US), maar ook online via onze eigen webshop www.xd-design.com direct aan de consument.

We zijn een internationaal georiënteerd merk dat zich richt op Europa, Noord America en Azië als afzetmarkten. We hebben dan ook naast ons kantoor in Rijswijk een kantoor in Shanghai en wereldwijde aanwezigheid door onze exclusieve Retail partners.

Alle XD Design items worden volledig door onze in-house designers ontworpen en zijn volledig gepatenteerd onder het merk XD Design.


Voor ons hoofdkantoor in Rijswijk zijn wij op zoek naar een:
Sales Support Retail
Fulltime - startdatum: per direct

De Retail afdeling is verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop en positionering van XD Design. Deze dynamische afdeling gaat momenteel door een exponentiële groei en deze groei is nog lang niet aan zijn einde. Daarom hebben wij jou nodig!

Jij bent dagelijks in contact met onze Retail partners in Europa en Amerika en verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van alle B2B orders. Hierdoor ben je continue in contact met onze interne afdelingen: Finance, Logistiek en Marketing en vertaal je dit weer richting onze externe partners.

Het stroomlijnen van de orderprocessen en hierin continue blijven streven naar de meest efficiënte werkwijzen is belangrijk in deze functie. Hoe kunnen we onze partners het beste ondersteunen en het orderverwerking proces optimaliseren is een vraag die hierin centraal staat.

We leveren aan veel grote internationale retailers met specifieke eisen en wensen. In deze functie zal je dit in kaart brengen voor deze key-accounts en deze eisen intern vertalen naar een workflow. Daarnaast werk je nauw samen met de Accountmanager die actief is op de Retail beurzen en regelmatig partners bezoekt om acties te bedenken die de verkopen zullen stimuleren.

Naast deze traditionele business is de Retail afdeling ook erg actief online met een eigen webshop en verschillende online initiatieven, zoals Kickstarter projecten en grootschalige online marketing acties. Deze werkzaamheden gaan hand in hand met de verkopen van onze partners die hierdoor gestimuleerd worden.

Je zal onderdeel worden van een jong & gedreven team die als doel heeft XD Design naar een hoger niveau te tillen en hier een wereldwijd bekend merk van te maken. In deze functie rapporteer je direct aan de Global Brand Director.

De sky is the limit, nieuwe concepten en initiatieven worden omarmd en strategieën worden ontwikkeld aan de hand van nieuwe ontwikkelingen in de markt.

Wij vragen:
• Enthousiasme voor ons merk
• Werkervaring op administratieve functie
• Een afgeronde MBO+/HBO opleiding
• Nederlands en Engels vloeiend in woord en geschrift
• Uitstekende kennis van MS-Office
• Geordende en structurele werker, kan goed overzicht houden
• Snel van begrip, heeft een zelfstandige en een actieve instelling

Wij bieden:
• Een interessante functie in een informeel en gedreven team
• Ruimte voor eigen initiatieven
• Een bruisende ‘startup’ werkomgeving
• Een marktconform salaris
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
• Flexibele werktijden bespreekbaar
• Korting op personeelsaankopen

Herken jij je in deze functie en voldoe je aan de eisen? Stuur dan je motivatie en CV naar mevr. C. de Vos op emailadres: jobs@xindao.nl