WE ARE SORRY TO INFORM YOU THAT DUE TO THE CURRENT SITUATION REGARDING
THE CORONA CRISIS THIS VACANCY IS CURRENTLY ON HOLD UNTIL FURTHER NOTICE


XD Design is een jonge energieke startup die 3 jaar geleden begonnen is onder de vleugel van het moederbedrijf Xindao. Startsignaal was de lancering van de Bobby Anti-Diefstal rugzak op Kickstarter wat een wereldwereldwijde hit is geworden.

De collectie van XD Design is sindsdien uitgebreid en deze collectie wordt wereldwijd online en offline verkocht. Zo worden de tassen wereldwijd verkocht in bijvoorbeeld ‘Selfridges’ (UK), El Cortes Ingles (ES) & ‘MoMa’ (US), maar ook online via onze eigen webshop www.xd-design.com direct aan de consument.

We zijn een internationaal georiënteerd merk dat zich richt op Europa, Noord America en Azië als afzetmarkten. We hebben dan ook naast ons kantoor in Rijswijk een kantoor in Shanghai en wereldwijde aanwezigheid door onze exclusieve Retail partners.

Alle XD Design items worden volledig door onze in-house designers ontworpen en zijn volledig gepatenteerd onder het merk XD Design.


Voor ons hoofdkantoor in Rijswijk zijn wij op zoek naar een:
Jr. E-commerce Marketeer
Voor de afdeling Retail B2C, fulltime

De Retail afdeling is verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop en positionering van XD Design. Deze dynamische en gedreven afdeling gaat momenteel door een exponentiële groei en deze groei is nog lang niet aan zijn einde. Daarom hebben wij jou nodig!

Jij zal samen met ons B2C E-commerce team verantwoordelijk zijn voor het verkopen van onze toonaangevende items wereldwijd via verschillende online kanalen. Dit zal zijn via onze eigen XD Design webshop, maar ook via wereldwijde marktplaatsen zoals: Amazon, Ebay en Zalando.

In deze functie zal je de marktplaatsen onder je beheer krijgen en ben je verantwoordelijk voor het advertentiebeheer en algehele E-commerce activiteiten binnen deze platformen. Hoe krijgen we onze items onder de aandacht binnen deze platformen en hoe kunnen we de conversie hierin verhogen. Maar ook het aansluiten van nieuwe marktplaatsen in de US, EU en Azië is hier onderdeel van.

Verder zal je in deze functie ook verantwoordelijk zijn voor specifieke ondersteunende E-commerce activiteiten van de webshop op de gebieden van SEA, SEO, conversie optimalisatie en social media advertenties. We leveren momenteel aan 41 landen wereldwijd (EU, USA en Azië) en moeten deze campagnes dan ook wereldwijd uitrollen en continue verbeteren en optimaliseren. We werken hiermee samen met gespecialiseerde partners die ons begeleiden en benodigde kennis op wekelijkse basis overdragen.

We zijn een startup binnen een groot bedrijf en deze startup mentaliteit is dan ook heel belangrijk voor deze functie. Wij zijn op zoek naar iemand die veel initiatief toont en het als zijn/haar missie en uitdaging ziet om van XD Design een wereldwijd bekend merk te maken met een sterke online presence. Snel schakelen, zelfstandig kunnen werken, leergierig en nieuwsgierig zijn naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van E-commerce is een must.

Je zal veel leren van de E-commerce activiteiten die we in de afgelopen jaren hebben opgezet en door het samenwerken met onze E-commerce Manager en externe partners. Een basiskennis en vooral affiniteit met E-commerce en onze producten is een must.

Je zal onderdeel worden van een jong en gedreven team die als doel heeft XD Design naar een hoger niveau te tillen. In deze functie rapporteer je direct aan de Global Brand Director en werk je op dagelijkse basis samen met de E-commerce Manager.

De sky is the limit, nieuwe concepten en initiatieven worden omarmd en strategieën worden ontwikkeld aan de hand van nieuwe ontwikkelingen in de markt.

Wij vragen:
• Enthousiasme voor ons merk en producten
• Affiniteit/ervaring met E-commerce activiteiten
• Een afgeronde HBO/WO opleiding
• Kennis van Adobe Design programma’s is een pré
• Leergierig en nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen binnen E-commerce
• Nederlands en Engels vloeiend in woord en geschrift
• Sterk doorzettingsvermogen
• Gestructureerd en zelfstandig kunnen werken
• Stressbestendig en ondernemend
• Proactief, flexibele instelling wat betreft snel opvolgen werkzaamheden

Wij bieden:
• Een interessante functie in een informeel en gedreven team
• Ruimte voor eigen initiatieven
• Functie waarin je je kunt ontwikkelen op het gebied van E-commerce
• Een bruisende ‘startup’ werk omgeving
• Een informele werksfeer
• Een marktconform salaris
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
• Korting op personeelsaankopen

Herken jij je in deze functie en voldoe je aan de eisen? Stuur dan je motivatie en CV naar mevr. C. de Vos op emailadres: jobs@xindao.nl