Customer Support Medewerker

(Team Benelux)

Hey, nieuwe collega! Kom jij onze Customer Support afdeling versterken?
Ja, jij! Jij past perfect in ons team! Weet je waarom?

Want jij houdt er van om de dag te starten met een kopje Nespresso koffie (thee kan natuurlijk ook) om daarna je handen uit de mouwen te steken. Na bijgepraat te hebben met je collega’s, staat de eerste deadline al te wachten. Orders en artwork moeten ingevoerd en goedgekeurd worden.

Na de lunchpauze komt de 2de dagelijkse deadline om de hoek kijken en sta je weer met je team te knallen om dit tot een goed einde te brengen.
Je houdt van klantencontact en draait je hand niet om voor lastige vragen. Je schakelt gemakkelijk van een telefoontje, naar een e-mail of naar een hulpvraag van je collega. Eerlijkheid, transparantie, korte lijntjes en samenwerken zijn woorden die goed bij jou passen.

Heb je nog geen ervaring in Customer Support? Dat vinden wij niet erg. Wij leren jou graag de kneepjes van het vak!

Wat ga je precies doen?
Samen met je team (10 medewerkers) zorg je voor het klantencontact. Je weet nooit hoe de dag verloopt en daardoor is elke dag anders. Het is daarom nooit saai bij Xindao!
Je gaat bouwen aan en onderhoudt klantenrelaties met klanten uit Nederland, België en Luxemburg. Je levert graag net dat beetje extra en je hebt oog voor de wensen en behoeftes van de klant. Je ondervangt problemen voordat ze überhaupt ontstaan. Door de dag heen ontvang je e-mails met aanvragen, handel je offertes en orders af maar je schakelt net zo makkelijk naar een telefoontje waarin je jouw (cross)sales kwaliteiten toont.
Klinkt dit interessant?

Wat moet je kunnen?
- Je bent administratief sterk
- Je hebt een helikopterview en je denkt 2 stappen vooruit
- Je bent een teamplayer en je kunt zelfstandig werken
- Je spreekt en schrijft zeer goed/vloeiend Nederlands en Engels
- Kennis van MS Office en ERP systemen is een pré

Wat moet je hebben?
- Een afgeronde MBO opleiding
- 40 uur de tijd om bij ons te komen werken
- Commerciële mindset
- Service – en klantgerichte houding en aanpak
- Flexibele instelling en de vaardigheid om snel te kunnen schakelen
- En de ambitie om de komende jaren deze functie helemaal eigen te maken en daarin te groeien.

Wat kunnen wij jou bieden?
- Een internationaal, gezellig en hardwerkend team
- Goede begeleiding en learning on the job
- Informele sfeer. Je komt terecht in een warm bad
- Prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
- Een gloed nieuw kantoor (april 2022) naast het trein station van Rijswijk
- Korting op personeelsaankopen
- Iedere dag gratis fruit
- De lekkerste Nespresso koffie

Waarom bij Xindao komen werken?
Xindao is een gerenommeerde leverancier van promotionele artikelen en relatiegeschenken sinds 1986. Wij zijn een Nederlands bedrijf en beschikken over kantoren in Zweden, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje, de Verenigde Staten, Hong Kong en Shanghai. Onze sterke aanwezigheid in China en onze eigen ontwerp studio maken het mogelijk om voorop te lopen in de ontwikkelingen van onze branche.

Bij Xindao maken wij promotionele producten die de identiteit van bedrijven en personen communiceren. Ons prijswinnende merk ‘XD Design’ is het vlaggenschip van onze collectie. Deze bestaat uit alledaagse producten die bijzonder zijn vormgegeven en toch praktisch in gebruik zijn. Xindao is ambitieus, jong van geest en creatief. Deze eigenschappen zijn terug te vinden in de persoonlijkheden van de mensen die er werken.

Zie jij jezelf als ons nieuwe Customer Support?
Stuur je sollicitatie (korte motivatie en CV) naar Aura Opgelder, jobs@xindao.nl / 070 759 0530 en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!